Bosz wuift kritiek weg: 'Met Ajax kwam ik in de finale van de Europa League'

Bosz wuift kritiek weg: 'Met Ajax kwam ik in de finale van de Europa League'

Gepubliceerd: vrijdag 19 juli 2019 om 16:58vr 19-07-2019 om 16:58

Peter Bosz laat zijn selectie in de voorbereiding op het nieuwe seizoen niet al te hard trainen, maar besluit rustig op te bouwen. De oefenmeester stelt dat dat geen probleem hoeft te zijn en wijst naar zijn seizoen bij Ajax.

In Duitsland is men verrast door de weinige trainingsuren die de selectie van Leverkusen maakt, zo schrijft Kicker. Naast het feit dat de ploeg vaak maar één keer per dag traint, zorgt ook de lengte van de sessies voor gefronste wenkbrauwen. Men vraagt zich af of de selectie van Leverkusen wel fit aan de aftrap van het nieuwe seizoen zal verschijnen.

Bosz deelt die bezorgdheid echter niet. De Nederlander is niet bang dat hij met zijn rustigere voorbereiding te weinig eist van zijn spelers. "Ik ben niet bang dat mijn team niet fit genoeg is. Integendeel: ik denk dat we in de tweede helft van het seizoen hebben laten zien dat het juist een van onze sterkste punten is", stelt hij tegenover Kicker.

"Met Ajax kwam ik in de finale van de Europa League en speelden we veel wedstrijden", vervolgt hij. "We waren fris tot de laatste wedstrijd. We hadden in mei een veel betere staat dan in augustus."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws