Fortuna Sittard troeft Engelse en Duitse clubs af en strikt 'felbegeerde spits'

Fortuna Sittard troeft Engelse en Duitse clubs af en strikt 'felbegeerde spits'

Gepubliceerd: dinsdag 23 juli 2019 om 15:39di 23-07-2019 om 15:39

Laatste update: dinsdag 23 juli 2019 om 15:41di 23-07-2019 om 15:41

Fortuna Sittard heeft zich versterkt met spits Bassala Sambou. De 21-jarige aanvaller verlengde zijn contract bij Everton niet en kiest voor een verblijf in Sittard, zo meldt de club via de officiële kanalen.

De 21-jarige Sambou tekent voor drie jaar bij Fortuna. Ook clubs uit de Championship, de League One en de eerste en tweede Bundesliga wilden Sambou inlijven, maar Fortuna trok uiteindelijk aan het langste eind. "Het is tijd voor mij om me te gaan bewijzen op het hoogste niveau, en die kans krijg ik bij Fortuna Sittard in de Eredivisie", aldus Sambou op de website van Fortuna

Sambou speelde de afgelopen drie seizoenen voor Everton Onder 23. Het afgelopen seizoen kwam hij tot elf goals en twee assists, maar tot een kans in de hoofdmacht kwam het niet. 

Technisch manager Sjoerd Ars is blij dat Sambou nu voor Fortuna kiest. "Vele grote clubs hadden concrete interesse en het was dan ook een erg lang traject om hem te overtuigen voor Fortuna Sittard te kiezen", legt hij uit. "Het siert Bassala en zijn agent dan ook dat ze kiezen voor het sportieve en niet voor het financiële plaatje. We zijn logischerwijs dan ook erg blij dat we hem voor de lange termijn aan ons hebben kunnen verbinden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws