Utrechtse fans trotseren hitte: 'Spelers konden drinken, wij amper. Dat ergert me'

Utrechtse fans trotseren hitte: 'Spelers konden drinken, wij amper. Dat ergert me'

26-07-2019 09:27 Laatste update: 09:58
89

Niet alleen voor de spelers, ook voor de supporters van FC Utrecht was het donderdagavond afzien. Ruim zeventienduizend belangstellenden waren naar De Galgenwaard getrokken om hun club gelijk te zien spelen tegen het Bosnische Zrinjski Mostar.

Met bijna veertig graden op de thermometer was dat nog een hele opgave, blijkt uit een rondgang van het Algemeen Dagblad. Een enkeling had voor de zekerheid natte handdoeken meegenomen. "Dat verkoelt lekker, maar na verloop van tijd is het effect uitgewerkt. Dan moet je er nieuw, koel water op doen, maar dat viel niet mee. De rijen waren heel lang", liet één van de fans weten aan het AD.

Een andere supporter besloot zelfs om het stadion voortijdig te verlaten, uit onvrede over de service van zijn club. "Laat me niet lachen. We zouden waterijsjes krijgen, maar ik heb niets gezien", aldus de ontevreden fan. "De spelers kregen wel de gelegenheid iets te drinken, wij amper. Dat ergert me."

FC Utrecht kwam donderdag niet verder dan 1-1 tegen Zrinjski: Gyrano Kerk bezorgde zijn club alsnog een gelijkspel met een fraaie volley. De ploeg van John van den Brom moet op donderdag 1 augustus minstens één keer scoren om alsnog door te gaan in de Europa League: de aftrap in Mostar staat gepland voor 19.00 uur.