Clasie opgenomen in AZ-selectie: 'Daarna om de drie of vier dagen een wedstrijd'

Clasie opgenomen in AZ-selectie: 'Daarna om de drie of vier dagen een wedstrijd'

Gepubliceerd: woensdag 31 juli 2019 om 11:17wo 31-07-2019 om 11:17

Jordy Clasie kan donderdagavond zijn officiële debuut maken voor AZ. De middenvelder, die door de Alkmaarders is overgenomen van Southampton, is opgenomen in de selectie voor de return in de voorronde van de Europa League tegen BK Häcken.

De middenvelder, vorig seizoen nog op huurbasis actief bij Feyenoord, speelde zaterdag wel al mee in een oefenduel met Beerschot-Wilrijk (0-1 nederlaag). "De afgelopen week heb ik hard getraind en zaterdag de eerste 45 minuten gespeeld in lange tijd", zegt Clasie tegen NH Nieuws. Hij wil graag fit genoeg zijn om wedstrijden te spelen voor AZ. "Woensdag reizen we naar Zweden voor de return tegen BK Häcken. Daarna krijg je om de drie of vier dagen een wedstrijd."

Van een officieel debuut kwam het in de thuiswedstrijd tegen de Zweden nog niet. Clasie zag hoe zijn ploeggenoten moeite hadden met het verdedigende Häcken. "Ik hoop dat ze wat aanvallender gaan spelen als ze thuis spelen, anders wordt het weer lastig om er doorheen te komen. In Alkmaar was het natuurlijk ook extreem warm, dat speelde ook mee. Op dat moment was dat het hoogst haalbare."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws