Van der Vaart adviseert Van de Beek: 'Ik zou er zelfs op het fietsje heen gaan'

Van der Vaart adviseert Van de Beek: 'Ik zou er zelfs op het fietsje heen gaan'

03-08-2019 10:57
94

Rafael van der Vaart raadt Donny van de Beek een transfer naar Real Madrid aan. De 36-jarige Studio Voetbal-analist speelde tussen 2008 en 2010 zelf voor De Koninklijke en volgt zijn oude club nog steeds op de voet.

Zo zag hij dat Real Madrid bezig is aan een dramatische voorbereiding, met een 7-3 nederlaag tegen Atlético Madrid als absoluut dieptepunt. "Een ideaal moment om naar Real te gaan", concludeert de 109-voudig Oranje-international in gesprek met de NOS. "De fans verwachten een aankoop. (...) Als ik hem was, zou ik zelfs op het fietsje naar Madrid gaan."

Wedden

Meer odds

Van der Vaart verwacht bovendien dat Van de Beek goed zou kunnen renderen op het middenveld van Real Madrid. "Real is tachtig procent van de competitiewedstrijden de betere ploeg, daar past hij met zijn scorend vermogen en diepgang goed in." De gewezen linkspoot denkt ook dat Van de Beek geaccepteerd zal worden door de spelersgroep. "Hij is een hardwerkende, normale jongen en zal geliefd zijn. In zo'n groep ligt dat wel. En hij speelde supergoed in de Champions League vorig seizoen. Ze weten wel wie hij is."

De geruchten rondom Van de Beek zijn de afgelopen dagen in een stroomversnelling geraakt. Volgens Marca is de middenvelder zelfs al rond met Real Madrid. Het Algemeen Dagblad berichtte zaterdagochtend dat Van de Beek een contractaanbod van Ajax terzijde schoof.