Ruim zeventigduizend fans in Atlanta zien twee eigen goals: De Boer aan kop in MLS

04-08-2019 07:07
44

Het Atlanta United van Frank de Boer heeft de koppositie in de Eastern Conference van de Major League Soccer naar zich toegetrokken. Los Angeles Galaxy trad zaterdagnacht Nederlandse tijd aan zonder de geschorste Zlatan Ibrahimovic en werd met duidelijke cijfers teruggestuurd naar Californië.

Ruim zeventigduizend toeschouwers, een nieuw MLS-record, zagen hoe LA Galaxy de thuisploeg voor rust aan twee doelpunten hielp. Dave Romney opende de score door een voorzet van Gonzalo Martínez achter doelman David Bingham te glijden: 1-0. Vlak voor rust werd zijn voorbeeld gevolgd door maatje Giancarlo González, die het laatste zetje gaf aan een voorzet van Justin Meram.

De 2-0 stand bleef na rust lang op de borden staan, maar een kwartier voor tijd viel de wedstrijd in het slot. De VAR zag een overtreding van González op invaller Emerson Hyndman en de bal ging op de stip: Josef Martínez legde vanaf elf meter de 3-0 eindstand vast.

De Boer en de zijnen komen dankzij de ruime zege naast Philadelphia Union en nemen op doelsaldo de koppositie in de Eastern Conference over. Nummer vijf New York City FC heeft echter drie (!) wedstrijden minder gespeeld en kan nog langszij komen. Ook deelname aan de play-offs is nog niet helemaal zeker voor de regerend landskampioen: het gat met nummer acht Toronto FC bedraagt slechts zeven punten.