FC Utrecht vecht zich terug en spoelt Europa League-kater enigszins weg

04-08-2019 18:37 Laatste update: 18:39
110

FC Utrecht en ADO Den Haag zijn het nieuwe Eredivisie-seizoen begonnen met een spektakelstuk. De bezoekers uit Utrecht trokken, na een vroege 2-0 achterstand, aan het langste eind: 2-4.

ADO schoot uit de startblokken in eigen huis en had na 25 minuten een 2-0 voorsprong in handen. Eerst krulde aanvoerder Aaron Meijers een vrije trap prachtig in het doel, waarna diezelfde Meijers aan de basis stond van de tweede ADO-goal. Erik Falkenburg scoorde met een kopbal, zijn specialiteit, uit een hoekschop.

FC Utrecht moest aan de bak en rechtte kort voor rust de rug. In de achtervolging nam Gyrano Kerk een hoofdrol op zich. Na 36 minuten ramde hij de bal via de lat en de rug van doelman Robert Zwinkels in het ADO-doel. Op slag van rust trok Kerk de stand zelfs gelijk: 2-2.

John van den Brom had toen al één keer gewisseld. Justin Lonwijk werd bij zijn Eredivisie-debuut gewisseld voor Issah Abass. Voor de wedstrijd had de nieuwe trainer van FC Utrecht ook al ingegrepen door David Jensen te passeren voor Maarten Paes. De Deense doelman behoorde ook niet tot de wedstrijdselectie.

In de tweede helft maakte FC Utrecht het verschil. Amper zeven minuten na rust zorgde Emil Bergström voor de 2-3 door de bal via de kluts binnen te werken. Even later gooide invaller Nick Venema de wedstrijd in het slot. Met de 2-4 zege spoelt FC Utrecht de Europa League-kater van deze week enigszins weg.