Problemen voor AZ: 'De Johan Cruijff Arena ligt voor de hand'

Problemen voor AZ: 'De Johan Cruijff Arena ligt voor de hand'

Gepubliceerd: zondag 11 augustus 2019 om 13:47zo 11-08-2019 om 13:47

Laatste update: zondag 11 augustus 2019 om 21:21zo 11-08-2019 om 21:21

Waar moet AZ z'n thuiswedstrijden gaan afwerken, nu een deel van het dak van het AFAS Stadion is ingestort en duels in Alkmaar voorlopig dus onmogelijk lijken? De Johan Cruijff Arena is wellicht een optie, denkt Andy Houtkamp. 

Een gedeelte van het dak van het AZ-stadion viel zaterdagmiddag naar beneden, vermoedelijk door de harde wind. Onduidelijk is nog wanneer AZ weer kan en/of mag spelen voor eigen publiek. Problematisch: aanstaande donderdag staat het Europa League-duel met FK Mariupol op het programma. 

"Als alternatief zou je nog kunnen denken aan stadions in de buurt. De Arena is de meest voor de hand liggende, maar ja, Ajax speelt dinsdag weer tegen PAOK. Krijgen ze op tijd het station zo gereed dat AZ daar kan spelen en wil men dat wel?", vraagt NOS-commentator Houtkamp zich hardop af op Radio 1

"Of het ADO-stadion, of het Heerenveenstadion, of een wedstrijd zonder publiek? Er zijn nog zoveel vraagtekens. Ook AZ en directeur Robert Eenhoorn weten het nog niet. Hij zal vanmiddag zeker contact hebben met de KNVB en UEFA."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws