'Wedstrijd Feyenoord - AZ zo goed als zeker verplaatst naar eind september'

'Wedstrijd Feyenoord - AZ zo goed als zeker verplaatst naar eind september'

Gepubliceerd: maandag 12 augustus 2019 om 21:27ma 12-08-2019 om 21:27

De wedstrijd Feyenoord - AZ van 25 augustus wordt zo goed als zeker verplaatst naar eind september. Dat laat Feyenoord-watcher Sinclair Bischop van RTV Rijnmond weten bij FC Rijnmond. De KNVB wil Feyenoord en AZ in verband met belangrijke Europa League-wedstrijden ontlasten.

Feyenoord staat op de rand van deelname aan de play-offs om Europa League-voetbal en ook AZ heeft goede papieren om die te bereiken. Om de Nederlandse clubs meer rust te geven heeft de KNVB besloten om het duel tussen Feyenoord en AZ te verplaatsen, wanneer een van de twee clubs zich plaatst. "Als het goed is wordt het programma van Feyenoord iets minder druk dan verwacht", vertelt Bischop.

"Als Feyenoord of AZ de play-offs haalt, wordt de wedstrijd Feyenoord - AZ uit het competitieprogramma gehaald. Die gaat dan naar september. Feyenoord speelt komend weekend wel tegen FC Utrecht en daarna tegen de winnaar van Norrkoping (Zweden) en Hapoel Beer Sheva (Israël). Feyenoord - AZ gaat naar 25 september."

"Dat doet de KNVB zodat Feyenoord en AZ in het belang van het Nederlandse voetbal zich ideaal kunnen voorbereiden, zoals ze vorig jaar met Ajax hebben gedaan. Feyenoord - AZ gaat er zo goed als zeker uit."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws