'Dit is puur om de televisie te pleasen, ze hebben er primetime een wedstrijd bij'

'Dit is puur om de televisie te pleasen, ze hebben er primetime een wedstrijd bij'

Gepubliceerd: dinsdag 13 augustus 2019 om 09:51di 13-08-2019 om 09:51

Koepelorganisatie Supporterscollectief Nederland heeft gemengde gevoelens bij het spelen van Eredivisiewedstrijden om 20:00 uur. Sinds dit seizoen kunnen clubs die Europees spelen hun wedstrijd op zondag opschuiven naar een later tijdstip. Afgelopen zondag gebeurde dat bijvoorbeeld met PSV - ADO Den Haag.

"Zondagavond acht uur is heel vervelend voor de stadionbezoekers", stelt bestuurslid Jacco van Leeuwen tegenover het Algemeen Dagblad. "Zeker voor uitsupporters is het niet fijn, die zijn erg laat thuis. Ook voor kinderen die een dag later naar school moeten, is het niets. Dit is puur iets om de televisie te pleasen, want uit het belang van het Nederlands voetbal hebben ze er primetime een wedstrijd bij."

De opmerking dat de nieuwe tijd 'een kwestie van wennen is', gaat volgens Van Leeuwen niet op. "Want aan een aftrap om 12:15 uur is na een seizoen ook nog geen voetbalsupporter gewend", stelt hij. Een wedstrijd overslaan is voor veel fans geen optie. "Je moet, je hebt altijd wel een paar van die diehards die altijd gaan. Alleen als mijn wekker maandagochtend om kwart voor vijf staat om weer aan het werk te gaan, dan heb ik nog een week lang last van zo'n late avondwedstrijd."

Bij de Eredivisie CV weet men dat er weerstand is tegen de wedstrijden om 20:00 uur. "En daarom is het ook een pilot geworden", aldus directeur Mattijs Manders. "De achttien clubs vinden het een goed idee om op bepaalde momenten hiernaar uit te wijken, dus daarom beginnen we nu met de mogelijkheid rondom Europese wedstrijden."

Lees meer over: Eredivisie

Poll

Ben jij voor- of tegenstander van zondagavondwedstrijden?

(1236 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws