Janssen: 'Snap niet dat Feyenoord hem heeft gehaald, liep overal en nergens'

Janssen: 'Snap niet dat Feyenoord hem heeft gehaald, liep overal en nergens'

Gepubliceerd: maandag 19 augustus 2019 om 08:06ma 19-08-2019 om 08:06

Laatste update: maandag 19 augustus 2019 om 09:35ma 19-08-2019 om 09:35

Feyenoord staat er fysiek belabberd voor, zo wordt geconcludeerd bij Studio Voetbal. De formatie van trainer Jaap Stam wacht na drie speelrondes nog op de eerste overwinning in de Eredivisie.

"De fysieke staat van het elftal was echt ongelooflijk om te zien", zegt Pierre van Hooijdonk. "Op een gegeven moment lagen er vijf tegelijk op de grond. Heel erg vreemd. Ik snap dat sommigen wat langzamer op te trainen zijn dan anderen, Jongens die zware blessures hebben gehad. Karsdorp is net terug, Fer. Maar Kelly zat ook de grond. Die heeft niet veertien kilometer gelopen."

Theo Janssen is nog niet onder de indruk van de Ierse middenvelder. "Die Kelly werd fysiek een paar keer aan de kant gezet. Ik weet niet wat hij aan het doen was. Hij liep overal en nergens. Ik snap niet dat ze hem hebben gehaald. Ze hebben jeugdige spelers die beter zijn. Kökcü is beter dan hij. Stam kent hem en zal wel iets in hem gezien hebben."

Ook de Rotterdamse defensie kan niet overtuigen. "Van der Heijden zit niet in zijn gelukkigste fase", aldus Janssen. "Maar Botteghin is ook erg. Heel zwak. Die stapt op alles wat beweegt." Willem Vissers stelt dat Rick Karsdorp 'opnieuw moet beginnen'. "Schokkend. Vroeger ging hij tachtig keer per wedstrijd op de rechtervleugel. Iedereen dacht dat hij vier longen had. Twee jaar nauwelijks gespeeld en dan zie je hoe ver je kan terugvallen."

Toch is er ook hoop voor Feyenoord, zo klinkt het. "Als Karsdorp en Haps helemaal fit zijn, hebben ze twee goede backs", meent Vissers. Volgens Van Hooijdonk is het wachten op Nicolai Jörgensen en Jens Toornstra. "Als die in het elftal staan, heb je een ander Feyenoord."

Poll

Gaat Feyenoord wél van AZ winnen?

(4071 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws