Verbazing om vrij weekend Nederlandse clubs: 'In welk ander land zie je dit nou?'

Verbazing om vrij weekend Nederlandse clubs: 'In welk ander land zie je dit nou?'

Gepubliceerd: woensdag 21 augustus 2019 om 11:31wo 21-08-2019 om 11:31

Laatste update: woensdag 21 augustus 2019 om 11:33wo 21-08-2019 om 11:33

Leo Driessen en Kees Kwakman vinden het onzin dat de KNVB de ploegen die Europese voorrondes spelen dit weekend vrijaf heeft gegeven. De analisten zijn van mening dat de vier Nederlandse clubs prima in actie hadden kunnen komen.

"Het is dinsdag. Dan kun je toch zaterdag of zondag wel een wedstrijd voetballen?", reageert Driessen bij Voetbalpraat van FOX Sports. "Je kunt toch wel drie wedstrijden in de week spelen op dit niveau? (...) In de regel moet je er als betaald voetbal organisatie die ook nog eens Europese ambities heeft, klaar voor zijn om midweeks en in het weekend te spelen. Anders moet je er niet aan beginnen."

Kwakman is het daar mee eens. "In welk ander land zie je dit nou?", vraagt hij zich hardop af. "Je gaat toch niet een heel weekend niet spelen? Feyenoord en AZ spelen tegen elkaar, dus die hebben er allebei last van in die competitiewedstrijd."

De selectie van Feyenoord is nog niet fit en dus komt het vooral de Rotterdammers goed uit dat er dit weekend niet hoeft te worden gespeeld. "Als je kijkt naar AZ, Ajax en PSV: die zijn gewoon allemaal fit, op hier en daar een blessure na. Die zouden prima kunnen voetballen dit weekend."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws