'Grolsch Veste akelig leeg tijdens EL-duel; Alkmaarse fans kopen weinig kaarten'

'Grolsch Veste akelig leeg tijdens EL-duel; Alkmaarse fans kopen weinig kaarten'

Gepubliceerd: woensdag 21 augustus 2019 om 16:50wo 21-08-2019 om 16:50

Laatste update: woensdag 21 augustus 2019 om 18:28wo 21-08-2019 om 18:28

De kaartverkoop voor het playoff-duel om plaatsing voor de groepsronde in de Europa League tussen AZ en FC Antwerp wil maar niet vlotten. Naast het feit dat er geen uitsupporters welkom zijn in de Enschedese Grolsch Veste, verkopen de Alkmaarders ook weinig tickets voor eigen fans.

Tot dusver heeft AZ bijna vierduizend kaarten verkocht voor de wedstrijd in het stadion van FC Twente, wat zou betekenen dat heel veel stoeltjes in de Grolsch Veste leeg zouden blijven. Dat zegt RTV Oost. De thuishaven van FC Twente heeft immers een capaciteit van ruim 30.000.

Het één en ander kan te maken hebben met het feit dat de afstand tussen Alkmaar en Enschede beduidend langer is dan de afstand tussen Alkmaar en Den Haag, waar de vorige twee AZ-duels werden afgewerkt. In het Cars Jeans Stadion van ADO waren tijdens het vorige Europa League-duel van AZ zo'n achtduizend Alkmaarse fans aanwezig.

Het uitvak in de Grolsch Veste blijft donderdagavond sowieso leeg. De burgemeester van Enschede, Onno van Veldhuizen, heeft besloten dat uit angst voor rellen tussen fans van Antwerp en ADO er geen Belgische supporters welkom zijn in Enschede.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws