'De Ligt gaat fouten maken, maar met zijn kwaliteiten moet het goedkomen bij Juve'

'De Ligt gaat fouten maken, maar met zijn kwaliteiten moet het goedkomen bij Juve'

24-08-2019 07:25 Laatste update: 11:05
44

Ruud Gullit heeft er alle vertrouwen in dat Matthijs de Ligt het goed gaat doen bij Juventus. De van Ajax overgekomen centrale verdediger kan zaterdagavond zijn debuut maken voor de Oude Dame.

"In Italië is voetbal meer dan elders in Europa een sport van momenten. Daarmee wordt De Ligt snel geconfronteerd", vertelt Gullit tegenover De Telegraaf. "Voor hem als verdediger is het belangrijk geen goals tegen te krijgen. Belangrijker dan het verzorgen van de opbouw of doorschuiven naar het middenveld. Zolang zijn directe tegenstander, de spits niet scoort, speelt hij een 7. Scoort zijn mannetje, dan ontstaat er discussie en krijgt hij een onvoldoende. Hoe goed hij ook speelt."

"De Serie A blijft moeilijk voor een verdediger omdat veel spitsen niet meer dan een klein gaatje of de minste kans nodig hebben om te scoren", vervolgt de oud-international van Oranje. "De Ligt zal zich iets meer moeten focussen op verdedigen en alert zijn voor een andere manier van spelen dan bij Ajax. Voor een Nederlandse verdediger - van nature gewend mee te voetballen - is dat een lastige overgang. De Ligt gaat fouten maken, maar met zijn kwaliteiten, z’n uitstraling en persoonlijkheid moet het goedkomen met hem bij Juventus."

Juventus trapt zaterdagavond om 18.00 uur af. De Oude Dame gaat op bezoek bij Parma.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie