Dat Ihattaren er nú al bij het eerste staat, heeft me wel een beetje verbaasd

"Dat Ihattaren er nú al bij het eerste staat, heeft me wel een beetje verbaasd"

29-08-2019 10:07 Laatste update: 10:55
59

Donny de Groot is zeer te spreken over de ontwikkeling van Mohammed Ihattaren. Toch had de voormalig jeugdtrainer van PSV niet verwacht dat de middenvelder er op zeventienjarige leeftijd al zou staan in de hoofdmacht van de Eindhovenaren.

De Groot maakte al kennis met Ihattaren vóór hij de jonge middenvelder onder zijn hoede kreeg. "Mootje was er altijd. Als hij zelf had getraind, kwam hij ook nog even bij ons trainen. Hij was verliefd op de bal, een natuurtalent ook. En toen al een mooi ventje om mee te werken", vertelt De Groot in een interview in het Eindhovens Dagblad.

Bij de Onder 17 hielp De Groot hem vooral 'de zijkantjes er een beetje af te halen'. "Het ging om de randzaken, zeg maar. Het gaat niet altijd om die ene beslissende actie of pass, ook het vuile werk moet opgeknapt worden. Dat pikte hij uiteindelijk op, dat was mooi om te zien. Mo ziet sowieso dingen die anderen niet zien."

De Groot zag het talent van Ihattaren, maar weet ook dat veel jonge jongens er uiteindelijk niet in slagen de laatste stap te zetten. "Dat Mootje er nú al bij het eerste staat, heeft me wel een beetje verbaasd. Een knappe prestatie." Met PSV moet Ihattaren donderdagavond plaatsing voor de groepsfase van de Europa League zien veilig te stellen. De Eindhovenaren verdedigen op Cyprus een 3-0 voorsprong tegen Apollon Limassol.