Malen de grote man op Cyprus: PSV eenvoudig naar Europa League

29-08-2019 20:52 Laatste update: 20:54
110

PSV heeft zich donderdag kinderlijk eenvoudig geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Na de 3-0 in het Philips Stadion van vorige week was de ploeg van trainer Mark van Bommel ook op Cyprus te sterk voor Apollon Limassol: 0-4.

Ondanks de riante voorsprong besloot Van Bommel geen spelers te sparen. Veel energie stopten de Brabanders aanvankelijk echter niet in de wedstrijd, terwijl de thuisploeg niet bij machte was om het PSV ook maar enigszins lastig te maken. Het leverde een slaapverwekkende eerste helft op. Alleen Cody Gakpo kwam in de buurt van een treffer, maar zijn schot werd naast getikt.

De tweede helft toonde een ander beeld. Apollon Limassol liet zich even zien, maar ook PSV tapte uit een ander vaatje. Een Eindhovens offensief in een tijdsbestek van acht minuten was de Cyprioten te machtig. Mohamed Ihattaren opende de score na 72 minuten op aangeven van Donyell Malen, nadat een inzet van Gakpo na een fraaie actie nog werd gekeerd.

Kostas Mitroglou tekende - koud in het veld - voor de 2-0, waarna het een paar minuten later ook 3-0 stond. Malen pakte na twee assists zijn doelpuntje mee. Nadat debutant Amar Catic net niet wist te scoren, was het zelfs nog een keer raak voor Malen. PSV gaat daardoor de koker in tijdens de loting voor de groepsfase op vrijdag.