Driessen: 'Leon speelde met Ten Hag in de zandbak. Moet je die serieus nemen?'

Driessen: 'Leon speelde met Ten Hag in de zandbak. Moet je die serieus nemen?'

31-08-2019 07:59
178

Telegraaf-journalist Valentijn Driessen lag deze week onder vuur vanwege de 'hetze' van zijn krant ten opzichte van Ajax-trainer Erik ten Hag. De chef voetbal van de ochtendkrant schoof vrijdagavond aan bij Veronica Inside en reageerde op alle commotie.

Johan Derksen opende maandagavond het bal door – op basis van een 'doorgaans' betrouwbare bron, vermoedelijk Driessen – te beweren dat Dusan Tadic en Hakim Ziyech niet tevreden zijn over de technische staf van Ajax. De journalist ligt niet wakker van de ophef die deze week ontstaan is. "Dat zijn een stel Ajax-supporters. Moet je je daar druk om maken?", reageert hij. Ook Derksen is niet onder de indruk. "Je hoort uit betrouwbare bron dingen en dat zeg je dan. Dat zeg je niet, omdat je iets tegen Ten Hag hebt, dat zeg je om de werkelijke situatie te kenmerken."

TC/Tubantia-journalisten Leon ten Voorde en Fardau Wagenaar wierpen – in navolging van Hans Kraay junior en Dick Advocaat tegen – dat de inmiddels vertrokken Alfred Schreuder regelmatig lekte tegen de 'betrouwbare bron' van Derksen. De kritiek vanuit Overijssel maakt echter geen indruk op Derksen. "Die mensen uit Twente zijn de vriend en vriendin van Ten Hag. Dat heeft niets met objectiviteit te maken."

Ook Driessen verdedigt zich tegen de beschuldigingen van Ten Voorde, een jeugdvriend van Ten Hag. "Leon heeft met Ten Hag in de zandbak gespeeld toen ze drie jaar waren. Moet je die serieus nemen? En Hans heeft met Ten Hag in de kleedkamer gezeten (bij De Graafschap, red.)", aldus De Telegraaf-journalist. "Of Schreuder een lek is? Niet naar mij in elk geval. Hij lekt niet naar ons toe. Daar ken ik hem niet goed genoeg voor: ik ken hem alleen als jeugdspeler van Feyenoord, misschien één of twee keer als trainer van FC Twente. Leon weet er meer van dan ik, hij heeft met hem gewerkt bij FC Twente."