ADO klopt gereduceerd VVV en laat onderste regionen definitief achter zich

31-08-2019 22:37
66

ADO Den Haag heeft de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo winnend afgesloten. De Residentieclub had aan een treffer van Shaquille Pinas genoeg om de Venlonaren over de knie te leggen: 1-0.

De eerste helft kende twee momenten waar nog over nagesproken zal worden. Eerst dacht heel ADO een penalty te verdienen toen Tomas Necid werd neergelegd door Chris Kum, maar scheidsrechter Mulder en VAR Bax zagen het incident door de vingers. 'Gerechtigheid' voor de thuisploeg kwam er vlak voor rust alsnog, toen Shaquille Pinas een scherp aangesneden vrije trap licht toucheerde en daarmee de openingstreffer op zijn naam kreeg.

Na rust was ADO de betere ploeg en legde het beter veldspel op de mat dan VVV. Toch waren de Venlonaren dicht bij de gelijkmaker toen een verdwaalde voorzet van Sinclair op de lat plofte, maar na de rode kaart (twee keer geel) voor aanvoerder Danny Post was het Limburgse verzet wel gebroken. De vraag was of ADO nog tot scoren zou komen, maar dat lukte de ploeg van Fons Groenendijk niet meer.

Met de tweede zege op rij nestelt ADO zich in de middenmoot naast VVV. Beide ploegen hebben zes punten uit vijf wedstrijden en zijn respectievelijk op de tiende en elfde plaats op de ranglijst terug te vinden.