'Matthijs de Ligt is er ingetuind, hij had nooit voor Juventus moet kiezen'

'Matthijs de Ligt is er ingetuind, hij had nooit voor Juventus moet kiezen'

01-09-2019 21:28
118

Matthijs de Ligt heeft de verkeerde keuze gemaakt door Ajax in te ruilen voor Juventus. Dat stelt Aad de Mos na het ongelukkige basisdebuut van de twintigjarige verdediger in de Serie A.

De Ligt had een aandeel in de comeback van Napoli tegen Juventus, dat uiteindelijk wel aan het langste eind trok (4-3). De Mos is niet verbaasd. "Hij had nooit voor Juventus moeten kiezen. Zijn sterke punten waren: leiding geven aan de verdediging, inschuiven bij balbezit en doordekken op zijn directe tegenstanders. Nou, als meneer Raiola zijn premie kan krijgen bij meneer Nedved, dan zal hij dat pakken. Deze jongen is er ingetuind", aldus de oud-trainer.

Manchester City, FC Barcelona en Bayern München waren veel geschiktere clubs geweest voor De Ligt, betoogt De Mos. "Dan was hij dezelfde De Ligt geweest als bij Ajax. Die clubs spelen hetzelfde type voetbal. Hij moet nu af gaan leren waar hij goed in is. Bij Juventus spelen ze ouderwets voetbal en dat is die jongen niet gewend, dus hij gaat twijfelen. Als je zo intelligent bent als hij, ga je erover nadenken."