Perez en Jansma over Ten Hag: 'Alle gelijk aan zijn zijde, moet hij boven staan'

Perez en Jansma over Ten Hag: 'Alle gelijk aan zijn zijde, moet hij boven staan'

03-09-2019 07:58
78

Ajax-trainer Erik ten Hag was maandagavond de meest opvallende afwezige tijdens het Voetbalgala van De Telegraaf: de 49-jarige Tukker liet verstek gaan uit onvrede over de benadering door de ochtendkrant. FOX Sports-analist Kenneth Perez vindt het jammer dat Ten Hag zich liet kennen.

De kritiek van De Telegraaf op Ten Hag is niet nieuw, weet Perez. "Ik vind het eigenlijk jammer dat hij er niet bij was", laat hij weten in Voetbalpraat. "Hij heeft altijd niets gezegd, dat maakte op mij een hele sterke indruk. Als je ziet hoeveel shit hij over zich heen heeft gekregen – terecht of onterecht – dan vind ik het heel sterk dat je niet de behoefte hebt om te zeggen: nou, even serieus... Hij maakte juist een statement door niets te zeggen, maar dit..."

Tafelgenoot Kees Jansma valt Perez bij. "Ik begrijp het zeer, want er wordt erg op de man gespeeld. Maar hij had wel moeten gaan en met een grijns rond moeten lopen. Het succes was er: vorig seizoen was fantastisch en nu doet hij wat hij moet doen, met een nieuwe selectie", aldus de FOX Sports-nestor. "Hij heeft het gelijk aan alle kanen aan zijn zijde, dan kun je er beter boven staan."