Cziommer: 'Niet Sané, maar hij is hard op weg om dé man van Duitse team te worden'

Cziommer: 'Niet Sané, maar hij is hard op weg om dé man van Duitse team te worden'

Gepubliceerd: vrijdag 6 september 2019 om 19:18vr 06-09-2019 om 19:18

Net als bij het Nederlands elftal heeft bij Duitsland 'vers talent de boel overgenomen'. Dat stelt Simon Cziommer. Bondscoach Joachim Löw serveerde onder meer Mats Hummels, Thomas Müller en Jérôme Boateng af bij Die Mannschaft.

"Maar de rust rond de ploeg is terug", vertelt Cziommer aan het Algemeen Dagblad. "Achterin staan nu Jonathan Tah (Leverkusen) en Niklas Süle (Bayern). Zeker van die laatste is iedereen overtuigd. Echt een beest qua postuur, maar ook nog eens heel snel. Minder sierlijk dan Hummels en Boateng, maar over zijn positie is nu totaal geen discussie. Dat komt misschien alleen als het slecht gaat. Zo van: is er tóch niet te vroeg afscheid genomen van Hummels?"

Volgens Cziommer is er aan talent geen gebrek bij Duitsland. "Supertalenten als Kai Havertz (Leverkusen) en Julian Brandt (Borussia Dortmund) staan nog niet eens in de basis. Serge Gnabry staat hoger in de hiërarchie. Iedereen heeft het terecht over de nu geblesseerde Leroy Sané, maar Gnabry is aardig op weg om dé man van het Duitse team te worden. Bondscoach Löw heeft hem zelfs min of meer een vaste basisplaats toegezegd. Dat zie je in Duitsland zelden."

Nederland en Duitsland nemen het vrijdag tegen elkaar op in de EK-kwalificatie. De rivalen trappen om 20.45 uur af in Hamburg.

Poll

Wat wordt Duitsland - Nederland?

(5853 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws