Perez: Je koopt een speler niet voor zoveel geld om hem niet te laten spelen

Perez: "Je koopt een speler niet voor zoveel geld om hem niet te laten spelen"

Gepubliceerd: zondag 8 september 2019 om 11:50zo 08-09-2019 om 11:50

Laatste update: zondag 8 september 2019 om 12:00zo 08-09-2019 om 12:00

Kenneth Perez maakt zich geen zorgen: met Frenkie de Jong gaat het goedkomen bij FC Barcelona. De man van 85 miljoen euro is stroef begonnen aan het nieuwe seizoen, maar Perez voorziet in de toekomst geen problemen.

"Op termijn gaat hij de positie van Busquets overnemen. De komende tijd moet hij zijn positie zien te vinden bij Barcelona, wat ook niet makkelijk is", zegt Perez bij Goedemorgen Oranje op FOX Sports. "Arthur en Rakitic zijn ook geweldige spelers. Ze hebben ook nog een paar nieuwe spelers, maar je koopt een speler niet voor zoveel geld om hem niet te laten spelen, dus er zijn genoeg mogelijkheden en kansen. Die moet hij zien te pakken. Hij moet zorgen dat hij goed samenspeelt met Messi."

Kraay jr. ziet een duidelijk verschil tussen de speelwijze van Ajax en Barcelona. "Het is een megaomschakeling voor hem, want Barcelona speelt met Busquets met de punt naar achter en twee aanvallende middenvelders. Bij Ajax moest hij de bal halen tussen Tagliafico en Blind. Als hij bij Ajax de bal kreeg, had hij zeven mensen voor zich. Bij Barcelona zág hij die zeven spelers als hij de bal kreeg. Daar krijgt hij de bal en heeft hij er nog maar drie voor zich. Dan wordt het lastig."

Kraay jr. denkt ook dat het goed gaat komen met Matthijs de Ligt bij Juventus. "De mensen zijn nu aan het panikeren en de Italianen vragen zich af wat ze gekocht hebben, maar wij weten toch hoe goed ze zijn? Dat kan in een maand tijd toch nooit weg zijn?"

"De Ligt gaat ook bij Juventus duidelijk maken wie daar de beste verdediger is", verzekert Huub Stevens.

Poll

Eens met Perez?

(1045 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws