Emotionele Stegeman spreekt PEC-sponsoren toe: 'Weet niet of ik applaus verdien'

Emotionele Stegeman spreekt PEC-sponsoren toe: 'Weet niet of ik applaus verdien'

Gepubliceerd: maandag 9 september 2019 om 21:04ma 09-09-2019 om 21:04

Laatste update: maandag 9 september 2019 om 21:17ma 09-09-2019 om 21:17

Een emotionele John Stegeman heeft maandagavond tijdens een businessclubavond zijn excuses aangeboden voor zijn dronkemansrit van vorige week, waarbij hij een eenzijdig auto-ongeluk veroorzaakte. Stegeman stond 350 sponsoren te woord en was zichtbaar aangedaan.

PEC Zwolle meldde maandag dat Stegeman vorige week betrokken was bij een auto-ongeluk, waarbij geen gewonden zijn geraakt. Stegeman bleek drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol op te hebben. Maandagavond moest hij zich verantwoorden voor de sponsoren, nadat hij eerder op de dag zijn spelersgroep en het personeel van PEC al toesprak.

Stegeman kwam na een toespraak van voorzitter Adriaan Visser het podium op om zijn verhaal te doen. De sponsoren klapten voor hem, zo is te zien op beelden die RTV Oost gemaakt heeft. "Ik weet niet of ik nu wel een applaus verdien. Ik vind zelf van niet", aldus een emotionele Stegeman.

"Ik sta hier niet omdat het moet, dat moet u weten. Ik doe dit omdat ik graag een van PEC Zwolle wil zijn en omdat ik me onderdeel van deze familie voel sinds ik hier binnen ben. Mijn ouders hebben me geleerd om geen slecht mens te zijn. Dat wil ik ook niet. Ik wil een goed mens zijn die fouten maakt. Helaas is mij dit donderdagavond overkomen."

"Ik heb een van mijn grootste fouten in mijn leven tot nu toe gemaakt en daar erken ik schuld voor. Ik vind het lastig om hierover te praten omdat ik dondersgoed weet wat ik fout heb gedaan en wat ik de club en de mensen om me heen die mij liefhebben aandoe. Daar wil ik mijn oprechte excuses voor aanbieden."

Stegeman heeft het zichtbaar moeilijk. "Ik wil alleen nogmaals zeggen: sorry. Ik ga mijn leven proberen op te pakken en er alles aan doen om het zo goed mogelijk te doen voor PEC Zwolle, jullie, het team en de mensen om mij heen. Ik hoop dat mijn fout ooit vergeven wordt in de toekomst."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws