'Rekening van 21.000 euro in horecazaak kost Belgische club de kop: faillissement'

'Rekening van 21.000 euro in horecazaak kost Belgische club de kop: faillissement'

Gepubliceerd: dinsdag 10 september 2019 om 19:13di 10-09-2019 om 19:13

Het Belgische KSV Roeselare is dinsdag failliet verklaard. Curator Yves François laat dat weten aan Belgische media. Dinsdagmiddag om 14.00 uur werd het faillissement uitgesproken.

Roeselare moet aankomende zondag spelen tegen Excelsior Virton, maar het is nog maar de vraag of die wedstrijd door zal gaan. De curator hakt die knoop door. "Het faillissement is vandaag om 14 uur uitgesproken", vertelt François aan Het Laatste Nieuws. "Wat de oorzaak is weet ik op dit moment ook nog niet. Ik zit straks samen met het bestuur van de club om naar hun verhaal te luisteren en te horen wat de toekomst eventueel nog brengt. Meer details heb ik nog niet."

Meerdere media in België pakken groot uit met het nieuws. Volgens Het Nieuwsblad zijn onbetaalde rekeningen 'bij een lokale brasserie' de oorzaak van het faillissement. Een uitbater van een horecazaak daagde Roeselare voor de rechter nadat een aantal rekeningen niet werd betaald. De zaak kreeg wekelijks verschillende spelers van Roeselare over de vloer, waardoor er uiteindelijk een rekening van 21.000 euro openstond. Die werd nooit betaald.

'Momenteel onderhandelen curator en club over het verzet dat de club kan aantekenen om het faillissement aan te vechten zodat het team zondag kan spelen', schrijft Het Nieuwsblad. Het bedrag van 21.000 euro zou betaald zijn. 

Roeselare komt uit op het tweede niveau van België.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws