Jong Oranje-speler bonkt op deur Nederlands elftal: 'Heel volwassen, heel stabiel'

Jong Oranje-speler bonkt op deur Nederlands elftal: 'Heel volwassen, heel stabiel'

Gepubliceerd: zaterdag 14 september 2019 om 12:56za 14-09-2019 om 12:56

Nederland onder 21-coach Erwin van de Looi vindt dat het beloftenelftal van Nederland een goede ontwikkeling doormaakt. Veel spelers speelden een belangrijke rol in het Nations League-succes van het 'grote' Nederlands elftal en ook tijdens de vorige interlandperiode zaten veel voormalig Jong Oranje-spelers in de selectie van bondscoach Ronald Koeman.

Van de Looi vindt dat er op dit moment meerdere spelers nadrukkelijk op de deur van het Nederlands elftal bonken. Vooral zijn aanvoerder Teun Koopmeiners is een potentiële Oranje-speler, vindt de trainer. "Speelde uitstekend. Heel volwassen, heel stabiel. Daarnaast hebben we voorin veel creativiteit rondlopen", aldus de coach tegen Trouw. "Of je kans op Oranje hebt, heeft ook te maken met de positie waar je staat. Daar moet je een beetje geluk mee hebben. Als je centraal achterin staat, is het lastiger doorschuiven dan wanneer je voorin staat, waar net wat meer ruimte lijkt."

Koopmeiners zelf hoopt binnenkort het Nederlands elftal te halen. "Oranje zie ik als een laatste stap", zegt hij. "Je voetbalt bij Jong Oranje niet alleen om wedstrijden te winnen en naar het EK te gaan, maar je wilt je ook laten zien aan de staf van het eerste elftal. Spelen in Jong Oranje is heel leerzaam. Je voetbalt tegen landen die heel anders spelen dan clubs in de Eredivisie."

Een van de spelers die het goed doet bij Jong Oranje is Calvin Stengs. "Ik had me sowieso niet echt gefocust op Oranje, hoor", is de vleugelaanvaller van AZ realistisch. "Het is mooi dat ik daar een beetje in beeld ben, maar het is aan mij om nu veel en goed te gaan spelen. Dan ben ik ervan overtuigd dat het op een gegeven moment wel kan." 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws