Álvarez onder de indruk bij Ajax: 'Really really crazy, nog nooit meegemaakt'

Álvarez onder de indruk bij Ajax: 'Really really crazy, nog nooit meegemaakt'

Gepubliceerd: dinsdag 17 september 2019 om 06:48di 17-09-2019 om 06:48

Edson Álvarez erkent dat hij een aanpassingsperiode nodig had na zijn transfer naar Ajax. Zijn treffer tegen APOEL Nicosia in de play-offs van de Champions League zorgde ervoor dat er een last van zijn schouders viel.

"In het begin moest ik aan het Nederlandse voetbal wennen, omdat ik negentig minuten alert moet zijn", vertelt de 21-jarige Mexicaanse allrounder in gesprek met De Telegraaf. "Het voetbal gaat sneller en de tegenstanders zijn sterker. In Mexico heb je aan de bal meer tijd."

Álvarez lijkt zich inmiddels in de basis te hebben geknokt als middenvelder. "Dusan Tadic, Hakim Ziyech, Donny van de Beek en Nicolas Tagliafico leren me elke dag zo veel", stelt hij. "Mede daarom kon ik al zo belangrijk voor Ajax zijn en dat voelt fijn. Het doelpunt tegen APOEL was voor mijn teamgenoten, de club en de fans."

Hoewel hij al voor ruim 80.000 fans speelde in het Azteca-stadion, is Álvarez ook onder de indruk van de sfeer in de Johan Cruijff Arena. "De supporters hier zijn really really crazy. Zoiets moois heb ik in mijn leven nog niet meegemaakt. Het publiek geeft ons energie." Dat moet dinsdagavond een goed resultaat opleveren in het Champions League-duel met Lille.

Poll

Wat wordt dinsdagavond de uitslag bij Ajax-Lille?

(11505 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws