Traoré hoopt op Ajax-doorbraak: 'Een van redenen dat ze Dolberg lieten gaan'

Traoré hoopt op Ajax-doorbraak: 'Een van redenen dat ze Dolberg lieten gaan'

Gepubliceerd: dinsdag 17 september 2019 om 08:07di 17-09-2019 om 08:07

Lassina Traoré timmert aan de weg bij Ajax. De 18-jarige spits was vorig seizoen goed voor acht goals in veertien optredens voor de beloften en deze jaargang staat de teller al op drie. Hij hoopt op een doorbraak in het eerste elftal.

"De club heeft veel vertrouwen in me, dat is ook een van de redenen dat ze Kasper (Dolberg, red.) hebben laten gaan", vertelt Traoré aan Voetbal International. "Ik moet mezelf blijven bewijzen en laten zien dat ik het waard ben om een plek in de selectie in te nemen. Omdat ik met het eerste elftal meetrain, praat ik ook veel met de trainer. Hij geeft me veel advies."

De aanvaller uit Burkina Faso zat vorig seizoen tijdens het desastreuze duel met Tottenham Hotspur in de halve finale op de bank. Dit jaar hoopt hij zijn debuut te maken in het miljardenbal. Hij is door Ajax ingeschreven. "Ik kan het niet geloven dat ik misschien mijn debuut ga maken in de Champions League. Ik hoop echt dat ik mijn kans verdien", aldus Traoré, die Dusan Tadic en Klaas-Jan Huntelaar voor zich moet dulden in de pikorde.

Traoré trekt in Amsterdam veel op met landgenoot en 'goede vriend' Hassane Bandé. "Toen we jong waren speelden we al samen in Burkina Faso, maar ook tegen elkaar. Het was zwaar voor hem toen hij geblesseerd was, maar hij wordt steeds fitter. Ik hoop dat hij snel zijn debuut kan maken en dat we weer samen kunnen spelen in een wedstrijd."

Poll

Is Traoré de toekomstig spits van Ajax 1?

(3368 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws