Boadu: 'Ik wilde ze in Amsterdam laten zien wat ze waren misgelopen'

Boadu: 'Ik wilde ze in Amsterdam laten zien wat ze waren misgelopen'

Gepubliceerd: woensdag 18 september 2019 om 15:33wo 18-09-2019 om 15:33

Myron Boadu barstte in huilen uit nadat hij op elfjarige leeftijd was afgetest door Ajax. De spits van AZ vertelt dat in een groot interview met Voetbal International. 

Onder meer Ajax, AZ en FC Utrecht toonden belangstelling voor Boadu toen hij nog een jong talentje was bij het Amsterdamse SC Buitenveldert. "Op mijn elfde ben ik op stage geweest bij Ajax. Daar vonden ze me niet goed genoeg. Ik heb drie keer meegetraind en een oefenwedstrijd gespeeld", blikt Boadu terug. "Daarin scoorde ik één keer, voor mijn gevoel was het goed gegaan. Ik was ervan overtuigd dat ze me eruit zouden pikken."

"Totdat ik op gesprek moest komen en hoorde dat ik terug kon naar Buitenveldert. Dat kwam hard aan. Thuis barstte ik in tranen uit. Mijn ouders zeiden dat alles goed zou komen en dat gebeurde: twee weken later meldde AZ zich. In de jaren erna was ik tijdens jeugdwedstrijden met AZ tegen Ajax extra gemotiveerd. Dan wilde ik ze in Amsterdam laten zien wat ze waren misgelopen. Het bleef steken."

Boadu is dit seizoen basisspeler in Alkmaar. De achttienjarige jeugdinternational was in elf duels (Eredivisie en voorronde Europa League) goed voor zeven doelpunten. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws