VI: Dest 'op zeer korte termijn' in gesprek met KNVB over interlandkeuze

VI: Dest 'op zeer korte termijn' in gesprek met KNVB over interlandkeuze

20-09-2019 15:21
63

De KNVB komt in actie voor Sergiño Dest. Dat meldt Voetbal International. De achttienjarige vleugelverdediger ontwikkelt zich stormachtig bij Ajax en gaat op 'zeer korte termijn' in gesprek met de voetbalbond.

Dest maakte enkele weken geleden zijn debuut voor de Verenigde Staten. Omdat het om vriendschappelijke wedstrijden ging, kan de talentvolle Ajacied nog kiezen voor een interlandcarrière bij het Nederlands elftal. De KNVB komt nu in actie, zoals Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi onlangs al aankondigde.

Haast is geboden, want zowel de Verenigde Staten als het Nederlands elftal speelt volgende maand officiële interlands. Voor die tijd moet Dest de knoop doorhakken. De vleugelverdediger speelde nooit een jeugdinterland voor Oranje en werd in augustus ook niet geselecteerd voor Jong Oranje, omdat hij niet op tijd speelgerechtigd zou zijn.

Vorige week liet Erik ten Hag weten dat hij Dest heeft getipt bij bondscoach Ronald Koeman. De Ajax-trainer zou het toejuichen als de speler voor het Nederlands elftal kiest.

No Poll