Pavlidis met winnende goal vanaf strafschopstip weer belangrijk voor Willem II

21-09-2019 21:37
19

Willem II heeft de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo in een overwinning omgezet. In de eerste helft schoot topschutter Vangelis Pavlidis in tweede instantie een strafschop binnen en dat bleek uiteindelijk ook de winnende goal: 1-0.

Nadat een schot van Che Nunnely na zeventien minuten net naast ging werd het duel in de twintigste minuut opengebroken. Dat was te 'danken' aan VVV-verdediger Chris Kum, die Marios Vrousai neerlegde en daarmee een strafschop veroorzaakte. Vangelis Pavlidis, topschutter van Willem II, benutte het buitenkansje uiteindelijk in tweede instantie: 1-0.

VVV-doelman Kirschbaum kreeg ook in het restant van de eerste helft voldoende te doen, maar vooral na rust wist hij zich te onderscheiden. De Duitser had een aantal prima reddingen in huis en hield de Limburgers daarmee op de been, waarna de ploeg van Robert Maaskant in de slotfase met een aantal offensieve wisselingen toch nog voor een punt ging.

Met Haji Wright en Jerome Sinclair in het elftal probeerden de Venlonaren zichzelf kansen te verschaffen, maar het lukte niet meer om tot een echte mogelijkheid te komen. Daardoor werd de 20-jarige Pavlidis met zijn zesde treffer van het seizoen matchwinner en schiet hij Willem II naar de voorlopige vierde plaats in de Eredivisie.