'Ik heb een vieze smaak in mijn mond, hoe kan Björn Kuipers dit doen?'

'Ik heb een vieze smaak in mijn mond, hoe kan Björn Kuipers dit doen?'

29-09-2019 08:58 Laatste update: 11:05
346

FC Groningen leek zaterdagavond aanspraak te maken op een goed resultaat in de Johan Cruijff Arena, maar na een tweede gele kaart voor Django Warmerdam liep Ajax uit naar een 2-0 zege. Hennie Meijer snapt niets van de beslissing van Björn Kuipers.

Warmerdam werd twintig minuten voor tijd van het veld gestuurd wegens tijdrekken. "Ik heb een vieze smaak in mijn mond. Hoe kan Björn Kuipers dit doen? Ajax heeft de overwinning op een presenteerblaadje aangereikt gekregen", vertelt de oud-spits van zowel Groningen als Ajax aan het Dagblad van het Noorden.

Wedden

Meer odds

"Wat een kinderachtige beslissing, dan geef je toch een waarschuwing als iemand al geel op zak heeft. Dit neigt echt naar klassenjustitie. Andersom, als het Ajax was geweest, had hij nooit geel gegeven. Dat weet ik honderd procent zeker", aldus Meijer, die tussen 1988 en 1993 actief was bij de Trots van het Noorden.

Volgens Meijer had de ploeg van coach Danny Buijs tot het discutabele moment zicht op een goed resultaat. "Ik dacht: dit kan uitlopen op een sensatie. 0-0 was leuk geweest. Zonde."