Van Bommel: 'Zijn het eens dat dit geen voetbal is dat in hoogste divisie hoort'

Van Bommel: 'Zijn het eens dat dit geen voetbal is dat in hoogste divisie hoort'

29-09-2019 16:58
82

Mark van Bommel herhaalt het nog maar eens na de wedstrijd tussen PEC Zwolle en PSV: kunstgras moet zo snel mogelijk verdwijnen. De trainer van PSV ergerde zch zondag groen en geel aan de mat van PEC. 

"Ik vind het niks. Daar blijf ik nog steeds bij", zegt Van Bommel tegen FOX Sports. "Je trapt de ballen anders dan op gras. Als je ballen met binnenkant voet schiet heb je meer kans dan met je wreef. Dan gaat hij harder en zuiverder dan anders, terwijl het op gras vaak anders is."

Wedden

Meer odds

"Het is gewoon onnatuurlijk. Soms gaat de bal ineens heel snel. Door een stukje kunstgras dat rechtop staat gaat hij snel, maar door een plat stukje kunstgras remt hij juist weer af. Het is heel raar en onnatuurlijk. Je kunt niemand corrigeren en het is moeilijk inschatten: haal ik de bal nog? Ja of nee."

Het is de bedoeling dat er vanaf 2021/2022 niet meer op kunstgras wordt gespeeld in de Eredivisie. "Zo snel mogelijk. We zijn het er wel over eens dat dit geen voetbal is dat in de hoogste divisie hoort", zegt Van Bommel.