'Garcia de la Vega was al akkoord over vertrek, maar die optie is nu van tafel'

'Garcia de la Vega was al akkoord over vertrek, maar die optie is nu van tafel'

29-09-2019 19:48
133

Mauricio Garcia de la Vega had voorafgaand aan de wedstrijd tussen Roda JC en De Graafschap, waarin hij door boze Roda-fans uit het stadion werd gezet, al een akkoord bereikt over zijn vertrek bij de club. Door de actie van de supporters is die optie nu onmogelijk geworden.

De Mexicaan zou met Frits Schrouff, voormalig eigenaar van Roda JC, tot een akkoord zijn gekomen over een vertrek 'door de voordeur' van het Parkstad Limburg Stadion. Die optie is nu onmogelijk, zo valt te lezen in een mail van Schrouffs adviseur Huub Mullenders aan alle betrokken partijen. Deze mail is in handen van De Limburger.

De adviseur maakt in deze mail ook bekend dat hij zal stoppen met al zijn werkzaamheden op de achtergrond voor de club uit Kerkrade, waardoor de vrees ontstaat dat ook Schrouff zijn handen volledig van Roda af zal trekken. Hoe het dan verder moet met de club is onduidelijk.

De actie van vrijdagavond lijkt er voor te zorgen dat Garcia de la Vega niet meer mee wil werken aan zijn eigen vertrek, zo weet de regionale krant. Betrokkenen rondom Roda zijn er bang voor dat de Mexicaan de club nu juridisch aan wil gaan pakken. De investeerder heeft ook al aangifte gedaan tegen de fans van Roda.