Bruggink verbaasd door Doan en Van Bommel: 'Viel toen ook al in'

Bruggink verbaasd door Doan en Van Bommel: 'Viel toen ook al in'

03-10-2019 19:20 Laatste update: 19:33
14

Het verbaast Arnold Bruggink dat Ritsu Doan nu al regelmatig speelminuten krijgt van Mark van Bommel. Tegen PEC Zwolle kreeg de Japanner de voorkeur boven Cody Gakpo. Doan kwam deze zomer voor ongeveer acht miljoen euro over van FC Groningen.

"Ik vind het vooral verrassend dat hij Doan zo snel laat spelen. Uit bij PEC viel hij ook al in", zegt Bruggink bij FOX Sports. "Meestal vindt Van Bommel dat een speler aan het niveau en de speelwijze moet wennen. Daar heeft hij weinig last van. Dat is opvallend, dus Van Bommel heeft blijkbaar heel veel vertrouwen in Doan."

Bruggink ziet dat Doan zich snel aanpast aan PSV. "Van Japanners verwacht je over het algemeen dat ze redelijk bescheiden en terughoudend zijn, maar hij ging meteen mee met de jongens voorin en eiste de bal op. Ik ben enigszins verrast over hoe makkelijk hij mee kan bij PSV."

Van Bommel zei na een week al: we hebben ècht een goede speler gehaald. Hij leek een soort verrast, dat hij zó goed is", voegt Kenneth Perez toe. "Van Bruma, die vijftien miljoen euro heeft gekost, ben ik totaal niet onder de indruk. Je weet totaal niet wat je ziet. De ene keer is het een derde klasse-voetballer en de andere keer een Champions League-voetballer. Hij wisselt heel slechte momenten af met heel goede momenten."