Mourinho: 'Zelfs Cristiano Ronaldo en Messi zijn qua talent niet beter dan hij'

Mourinho: 'Zelfs Cristiano Ronaldo en Messi zijn qua talent niet beter dan hij'

13-10-2019 07:14 Laatste update: 08:18
55

José Mourinho werkte in zijn loopbaan met diverse voetbalgrootheden, maar niemand kan tippen aan Ronaldo. De Portugees was in het seizoen 1996/'97 assistent bij Barcelona en maakte de Braziliaan destijds van dichtbij mee.

"Cristiano Ronaldo en Lionel Messi hebben langere loopbanen gehad. Zij staan al vijftien jaar lang, iedere dag aan de top", vertelt Mourinho aan LiveScore. "Maar als we het puur over talent en skills hebben, is er niemand beter dan Ronaldo ( Luis Nazario de Lima, red.)."

"Toen hij bij Barcelona speelde onder leiding van Bobby Robson, wist ik dat hij de beste speler was die ik ooit op een voetbalveld heb gezien", vervolgt Mourinho. "Blessures hebben een einde gemaakt aan een carrière die anders nog geweldiger was geweest, maar het talent dat hij als negentienjarige al had was ongelooflijk."

Ronaldo kampte tijdens zijn loopbaan met enkele zware knieblessures. In 2002 leidde de aanvaller Brazilië naar de wereldtitel. Tussen 1994 en 1996 speelde hij voor PSV, waarna de Braziliaan nog uitkwam voor FC Barcelona, Internazionale en Real Madrid. In zijn nadagen speelde hij kortstondig voor AC Milan en Corinthians.