UEFA straft Ajax hard: geen uitfans naar Chelsea én forse geldboete

UEFA straft Ajax hard: geen uitfans naar Chelsea én forse geldboete

Gepubliceerd: donderdag 17 oktober 2019 om 18:15do 17-10-2019 om 18:15

Laatste update: vrijdag 18 oktober 2019 om 08:24vr 18-10-2019 om 08:24

Ajax moet het op dinsdag 5 november doen zonder eigen supporters tijdens het Champions League-duel met Chelsea. De UEFA heeft Ajax van die beslissing op de hoogte gebracht. 

Dat melden Ajax en de UEFA donderdagavond via de officiële kanalen. Naar aanleiding van de gebeurtenissen bij Valencia - Ajax en de voorwaardelijke straf bij Benfica - Ajax van vorig seizoen heeft de UEFA een stevige straf uitgedeeld. 

Naast het spelen zonder uitpubliek krijgt Ajax ook een boete van 50.000 euro én een voorwaardelijke straf van één jaar voor de verkoop van tickets bij een uitwedstrijd.

Daarnaast moet Ajax een extra boete van 18.000 euro betalen vanwege improper conduct of the team. Ajax kreeg bij Valencia maar liefst vijf gele kaarten en betaalt daar een hoge prijs voor. 'Ajax heeft om aanvullende informatie gevraagd bij de UEFA. Daarna wordt gekeken of er een hoger beroep wordt aangetekend', laat Ajax op de clubsite weten.

Ajax en Chelsea treffen elkaar aankomende woensdag ook al. Dan spelen de Amsterdammers thuis. Op 5 november wordt er in Londen gespeeld. Ajax gaat na twee duels aan de leiding in Groep H.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws