Herstel Fortuna-aanvoerder verloopt moeizaam: 'Mag weer vijftien minuten wandelen'

Herstel Fortuna-aanvoerder verloopt moeizaam: 'Mag weer vijftien minuten wandelen'

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019 om 17:23vr 18-10-2019 om 17:23

Laatste update: vrijdag 18 oktober 2019 om 17:27vr 18-10-2019 om 17:27

Fortuna Sittard moet het lang doen zonder aanvoerder Michael Pinto. De verdediger maakt mogelijk pas na de winterstop zijn rentree na de klap tegen zijn hoofd die hij tijdens de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam kreeg. 

"Het gaat heel langzaam. Hij zit nu in een fase dat hij weer vijftien minuutjes mag wandelen. En dit zijn ook blessures waar je totaal geen risico mee gaat nemen", begint trainer Sjors Ultee tegen De Limburger. Er stonden vrijdag 27 spelers op het veld bij Fortuna, maar volgens Ultee is er geen reden tot juichen. "Carbonell traint nog niet mee 11 tegen 11, Dammers duurt ook nog even, Amiot is niet honderd procent en Damascan traint wel mee, maar speelt ook nog niet."

Ultee verwacht dat het tegen de tegenstander van aankomende zondag alle kanten op kan. "Het zijn twee teams die allebei nog niet heel stabiel presteren, maar ik zie Emmen wel als een directe concurrent. Dus dan staat er wat meer druk op. Niet erg, want ik denk dat als je de spelers tegenover elkaar zet, dat je redelijk gelijkwaardig voor de dag komt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws