Veltman baalt van fakkel-actie Ajax-fans: 'Om dat zo te uiten gaat ver'

Veltman baalt van fakkel-actie Ajax-fans: 'Om dat zo te uiten gaat ver'

Gepubliceerd: zondag 20 oktober 2019 om 09:02zo 20-10-2019 om 09:02

Joël Veltman baalt van de straf die de UEFA aan Ajax heeft opgelegd naar aanleiding van de Champions League-wedstrijd tegen Valencia. Als protest kwamen de Ajax-fans op bezoek bij RKC Waalwijk met een vuurwerkshow en werden er fakkels afgestoken in het uitvak.

Veltman had tijdens de wedstrijd niet goed in de gaten van welke supportersgroep het vuurwerk kwam. "Ja, dat is een goede vraag. Ik dacht eerst dat het vanaf Waalwijk-kant kwam, maar uiteindelijk gingen de Ajax-fans ook nog met fakkels aan de gang", begint de verdediger tegen AT5. Ook buiten het stadion was vuurwerk te zien. "Misschien was het opgezet, ik weet het ook niet precies, maar vrij direct daarna kwamen de fakkels van de Ajax-fans ook."

Veltman denkt dat de actie te maken heeft met het feit dat de supporters van de club niet naar de uitwedstrijd tegen Chelsea mogen door een straf van de UEFA. "Ik heb het er met jongens over gehad die in Valencia waren, die zeiden dat er eigenlijk helemaal niets is gebeurd. Ik snap de teleurstelling, maar om dat zo te uiten gaat ver."

Ajax won zaterdagavond met alle mogelijke moeite in Waalwijk. Quincy Promes schoot een kwartier voor tijd de winnende treffer achter RKC-doelman Etienne Vaessen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws