Barça-coach Valverde maakt buiging: 'De Jong heeft een enorme potentie'

Barça-coach Valverde maakt buiging: 'De Jong heeft een enorme potentie'

Gepubliceerd: zondag 20 oktober 2019 om 10:14zo 20-10-2019 om 10:14

FC Barcelona-trainer Ernesto Valverde steekt de loftrompet over Frenkie de Jong. De 22-jarige Nederlander speelde zaterdag ijzersterk tijdens de 0-3 zege van de Spaanse kampioen bij Eibar.

"Frenkie voegt heel veel toe aan ons spel. Hij blijft maar gaan en is nu al een heel belangrijke speler voor ons", laat Valverde weten aan Spaanse media. "Hij heeft een enorme potentie. Volgens mij hebben we het beste van Frenkie namelijk nog niet gezien. Hij maakt een geweldige seizoenstart door."

De Jong kreeg een staande ovatie van de Eibar-fans, toen hij tien minuten voor tijd werd vervangen door Ivan Rakitic. "We speelden goed en vonden vaak de ruimte achter de defensie", stelt de Oranje-international, die als aanvallende middenvelder speelde aan de rechterkant. Een voorkeur voor een plek heeft hij naar eigen zeggen niet. "Het maakt mij niet uit. Als ik ergens op het middenveld speel, ben ik tevreden. Het is aan de coach om dat te bepalen."

De Jong genoot van de nieuwe tridente van Barça. Lionel Messi, Luis Suárez en Antoine Griezmann kwamen alle drie tot scoren. "Ze zijn geweldige spelers, ze horen bij de besten ter wereld. Ik denk dat zulke goede spelers elkaar altijd vinden en dus goed samen kunnen spelen. Dat gaat steeds beter en beter. Hopelijk gaan we nog veel meer goals van hen zien."

Poll

Wordt Frenkie de Jong de beste middenvelder ter wereld?

(12954 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws