Borst vol ongeloof over 'verstandige jongen': 'Woorden nog erger dan kopstoot'

Borst vol ongeloof over 'verstandige jongen': 'Woorden nog erger dan kopstoot'

21-10-2019 08:54
38

Hugo Borst heeft geen goed woord over voor Tim Coremans. De doelman van Sparta ging zwaar over de schreef toen hij in de blessuretijd van de uitwedstrijd tegen FC Groningen een kopstoot uitdeelde aan Kaj Sierhuis.

'De keeper van Sparta is een alleraardigste, verstandige jongen. Als ik uit mijn ooghoek de spits van FC Groningen naar de grond zie gaan, denk ik aan een botsing met Tim Coremans. In de herhaling zie ik dat onze keeper expres een kopstoot heeft gegeven', begint Sparta-supporter Borst in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

'Toch kan ik het niet geloven. Hij? Een kopstoot? Ik kijk het moment nog eens terug. Ja, hij doet het expres', vervolgt de columnist, die een kopstoot 'zo on-Spartaans' noemt. 'Wat een zondaar vervolgens moet doen, is zijn excuses aanbieden. Aan de spits van FC Groningen, aan je mede-Spartanen.' Coremans deed dat echter níet.

'Die woorden zijn nog erger dan die kopstoot. Want de zondaar heeft er een minuut of tien over kunnen nadenken, hij heeft die kopstoot terug kunnen zien', aldus Borst. 'Hoofdschuddend hoor en zie je dit als trouwe supporter aan. Want de essentie is: Spartanen horen dit niet te doen, en dan heb ik het én over die kopstoot én over die ongeloofwaardige verklaring na afloop.

'Het jammerlijke voor die alleraardigste Coremans is dat hij door kortsluiting van de club een flinke boete krijgt, van de tuchtcommissie een pittige schorsing en dat hij zijn plaats dit seizoen kwijtraakt aan de hongerige reservekeeper.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s