'Arnesen geweldige keuze voor Feyenoord, Chelsea-academie door hem vorm gegeven'

'Arnesen geweldige keuze voor Feyenoord, Chelsea-academie door hem vorm gegeven'

Gepubliceerd: dinsdag 22 oktober 2019 om 07:30di 22-10-2019 om 07:30

Laatste update: woensdag 23 oktober 2019 om 15:05wo 23-10-2019 om 15:05

Mocht Frank Arnesen de nieuwe technisch directeur van Feyenoord worden, dan slaan de Rotterdammers een uitstekende slag. Dat stelt meesterscout Piet de Visser, die de Deen ooit aanbeval bij Chelsea, in De Telegraaf.

Eigenaar Roman Abramovich wilde eigenlijk De Visser de totale jeugdacademie laten runnen. "Toen zei ik: Roman, ben je gek. Ik ben een scout. Maar ik weet wel de perfecte man die jouw hele jeugdopleiding kan bestieren. Dat is Frank Arnesen", vertelt De Visser. "Frank is namelijk bezeten van het vinden van jonge talenten. Bij PSV heeft hij heel goed werk geleverd. Hij heeft aandacht voor de jeugd, hij luistert naar zijn scouts en betrekt iedereen in het team bij het werk."

De Visser zag hoe Arnesen veel jeugdspelers naar Chelsea haalde. "Die kregen misschien niet allemaal de kans, maar de academie is door Frank wel helemaal vorm gegeven en voorzien van heel veel talent. We zochten ze in alle delen van de wereld. Het hielp dat hij zelf internationaal ook een gigantisch netwerk heeft."

De Visser geeft dan ook een positief advies aan Feyenoord over Arnesen. "Die gaat werken aan talentontwikkeling, let maar op. En hij denkt ook aan de toekomst. Bij Chelsea is Jim Fraser technisch leider van de academie, maar die is door Frank als scout opgeleid. Frank is een echte voetbalman. Geen gezeik, echt met zijn hart helemaal bij het vak. Dat past ook wel bij Feyenoord, een geweldige keuze."

Poll

Is Arnesen de beste kandidaat voor Feyenoord?

(2613 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws