Perez treurt om beslissing Janssen: 'Nederlandse club is enige redding'

Perez treurt om beslissing Janssen: 'Nederlandse club is enige redding'

Gepubliceerd: dinsdag 22 oktober 2019 om 10:18di 22-10-2019 om 10:18

De carrière van Vincent Janssen is 'min of meer over', zegt Kenneth Perez. De Deense analist zag dat de Nederlandse spits onlangs op de bank zat bij zijn nieuwe club Monterrey CF uit Mexico. Bij die club tekende Janssen afgelopen zomer. 

"Ik zat gisteravond (zondag, red.) voor ik naar bed ging op Livescore te kijken en zag dat Vincent Janssen op de bank zat. Ik dacht toen na over keuzes maken", zegt Perez bij Voetbalpraat op FOX Sports. "Een paar jaar geleden dachten we nog: we hebben één spits. Wat moeten we zonder Janssen? Bij Tottenham Hotspur hadden ze met Harry Kane een absolute topspits waar je niet aan kunt komen. Hij heeft daar heel lang niet gespeeld. Nu is hij voor negen miljoen verkocht aan Monterrey."

Perez zet vraagtekens bij de beslissing van Janssen om naar Mexico te gaan. "Het is prachtig om daar te spelen, maar niet als je 25 bent en ambities hebt. Nu zit hij op de bank. Het maakte me niet verdrietig, maar het zijn wel lastige keuzes voor spelers. Tottenham was net de verkeerde keuze. Een paar jaar later zie je eigenlijk dat je helemaal nergens bent."

Willem Vissers van de Volkskrant denkt niet dat Janssen het aanbod van Tottenham kon weerstaan toen hij nog speler van AZ was. "Hij kon eigenlijk geen nee zeggen tegen Tottenham. AZ kon meer krijgen dan de hele begroting (22 miljoen euro, red.)."

"Je ziet nu dat zijn carrière op 25-jarige leeftijd min of meer over is", voegt Perez toe. "Zijn enige redding is dat een Nederlandse club hem haalt die een spits nodig heeft, zoals AZ of bijvoorbeeld Feyenoord."

Janssen speelde tien competitieduels voor Monterrey. Hij scoorde twee keer.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet Janssen terugkomen naar Nederland?

(7359 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws