Hoofdrol voor 'waardeloze' VAR in Heerenveen: Ik snap er niks meer van

Hoofdrol voor 'waardeloze' VAR in Heerenveen: "Ik snap er niks meer van"

27-10-2019 15:12
26

Mike Wierik is furieus op de VAR na de Derby van het Noorden tussen sc Heerenveen en FC Groningen (1-1). Videoarbiter Joey Kooij eiste een hoofdrol op door op slag van rust Heerenveen een dubieuze penalty toe te kennen en na rust Groningen een penalty te onthouden bij een overtreding op Te Wierik.

"Gelukkig kregen we nog een penalty mee, maar ik moet er ook een krijgen", foetert Te Wierik bij FOX Sports. De aanvoerder van Groningen werd naar de grond gewerkt door Ricardo van Rhijn. "Hij trekt gewoon aan mijn shirt, maar de scheidsrechter zegt dat de VAR het niks vindt. Ik snap er niks meer van."

"Het slaat hélemaal nergens op", vervolgt Te Wierik, die nog bozer wordt als hij de beelden terugziet. "Wat ís dit dan? Ja, sorry. Serieus... Ik vind het helemaal nergens op slaan. Ik zei tegen de scheids: ik ga toch niet voor Jan Lul liggen? Het is gewoon een penalty. Ik snap er niks meer van, serieus niet."

Te Wierik maakt zich ook boos over de penalty die Heerenveen kreeg na een handsbal van Deyovaisio Zeefuik. "Hij wordt geduwd, daardoor komt 'ie tegen zijn hand. Hij (Zeefuik, red.) was helemaal over de rooie in de rust en dat begrijp ik wel. Het is gewoon waardeloos. De VAR kan dat toch zien?"