FC Emmen stunt en verslaat armoedig Vitesse, schitterende rentree 'Messi' Jansen

03-11-2019 14:04 Laatste update: 14:07
74

FC Emmen heeft goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie: op de Oude Meerdijk werd Vitesse met 2-1 verslagen bij de rentree van Anco Jansen.

Al na elf minuten opende de thuisploeg de score: Michael de Leeuw zette Emmen na een sterke openingsfase terecht op voorsprong met een intikker. Voor de spits betekende het zijn vierde treffer van het seizoen. Tien minuten later was het Nicolai Laursen die de score verdubbelde. Hij kopte raak uit de rebound nadat De Leeuw de lat raakte: 2-0.

FC Emmen bleef heer en meester en kreeg mogelijkheden op de 3-0, onder meer via Laursen, maar toch was het Vitesse dat toe wist te slaan. Nouha Dicko was er als de kippen bij nadat Bryan Linssen de paal raakte en zorgde voor de aansluitingstreffer. Met Sergio Peña voorop in de strijd werd het een meeslepende wedstrijd na rust, met kansen voor beide ploegen.

In de slotfase was Dicko nog dicht bij de gelijkmaker met een omhaal, nadat ook Emmen mogelijkheden had gehad om de wedstrijd in het slot te gooien. Na 86 minuten spelen maakte publiekslieveling Jansen - De Messi van de Meerdijk - zijn rentree na lang blessureleed. Hij werd door het thuispubliek warm onthaald. Aan de score veranderde niets meer, waardoor FC Emmen drie hele belangrijke punten mag bijschrijven in de strijd tegen degradatie. Vitesse blijft voorlopig op de vierde plaats, terwijl Emmen nu de dertiende plaats bezet.