Twijfel over Van Bommel bij PSV-iconen: 'Wissel was de doodsteek, onbegrijpelijk'

Twijfel over Van Bommel bij PSV-iconen: 'Wissel was de doodsteek, onbegrijpelijk'

04-11-2019 10:16
142

De broertjes Van de Kerkhof hebben zich afgelopen zaterdag geërgerd aan het spel van 'hun' PSV. De clubiconen van de Eindhovenaren moeten lijdzaam toezien hoe het gat tussen PSV en koploper Ajax binnen drie weken op is gelopen tot acht punten.

Hoewel de afwezigheid van een aantal spelers niet als excuus mag worden gebruikt, zo zegt René van de Kerkhof, speelde het wel degelijk mee. "Donyell Malen, Steven Bergwijn en Nick Viergever zijn de spelers om wie het bij PSV draait", legt hij uit in gesprek met Omroep Brabant. "Als die er niet zijn, is PSV een heel matige ploeg."

Toch was het 'inspiratieloos, troosteloos, machteloos en hulpeloos' wat de Eindhovenaren volgens René van de Kerkhof lieten zien. "Het was PSV onwaardig. Waardeloos, het was los zand. Het is gewoon schandalig wat PSV op dit moment presteert. Het mag niet, dit kán niet."

De keuzes die trainer Mark van Bommel maakte verbaasden broer Willy, die de 2-2 tegen Sparta een 'dramatische wedstrijd' noemde. "In het eerste kwartier van de tweede helft - toen Michal Sadilek doorschoof naar het middenveld - ging het eindelijk een beetje goed. Gooit Van Bommel Kostas Mitroglou erin en haalt hij Sadilek eruit! Toen waren we de grip in een keer kwijt! Ik begreep die wissel niet goed. Die was de doodsteek voor PSV. We moeten blij zijn met dit ene puntje."