Veltman 'honderd procent genaaid' door arbitrage: Dit is een schande

Veltman 'honderd procent genaaid' door arbitrage: "Dit is een schande"

05-11-2019 23:28
120

Joël Veltman groeide uit tot de grote schlemiel van Chelsea-Ajax. De centrale verdediger van Ajax kreeg twintig minuten voor tijd de bal tegen zijn hand in het strafschopgebied en kreeg – tegelijkertijd met maatje Daley Blind – de rode kaart.

Toen hij na afloop voor de camera van Veronica verscheen, had Veltman het moment al teruggezien via zijn telefoon. "Ik hield mijn arm gewoon langs mijn lichaam", aldus Veltman. "En volgens mij is het ook zo dat een penalty gewoon genoeg is. Dan hoef je ook geen rode kaart (tweede keer geel, red.) te geven... Dit is een schande. Áls hij al een penalty geeft – wat ik al niet begrijp, laat ik dat voorop stellen – dan is het ook geen geel."

Veltman bekeek de slotfase van de wedstrijd samen met Blind in de kleedkamer. "Natuurlijk maken ze meteen die 4-4, maar de jongens hebben het natuurlijk uitstekend gedaan, gevochten als leeuwen. Complimenten aan die gasten." De rode kaart is Veltman echter niet in de koude kleren gaan zitten. "Of ik me genaaid voel? Honderd procent."