Update: 'Heerenveen heeft gewenste spits na het weekend binnen'

Update: 'Heerenveen heeft gewenste spits na het weekend binnen'

Gepubliceerd: vrijdag 13 december 2019 om 20:50vr 13-12-2019 om 20:50

SC Heerenveen hoopt zich in januari te versterken met een nieuwe spits. De Friezen hebben daarbij het vizier gericht op twee bekende namen, namelijk Thomas Buitink en Runar Espejord. Dat meldt Voetbal International.

Espejord is al langer in beeld in het Abe Lenstra Stadion. Technisch manager Gerry Hamstra gaf een paar maanden geleden aan dat de 23-jarige Noor van Tromsö nog altijd kandidaat is. Hij is meermaals bekeken door Heerenveen. Dit seizoen scoorde Espejord vier keer in vijftien duels. Hij ligt tot medio 2020 vast bij zijn club.

Net als Espejord stond Buitink afgelopen zomer al op het verlanglijstje. Een transfer van de negentienjarige aanvaller ging toen niet door, omdat zowel Vitesse als Buitink geen heil zag in een deal. Hij komt echter nauwelijks aan bod onder trainer Leonid Slutsky, waardoor de vlag er nu mogelijk anders bij hangt.

VI laat verder de naam van Ferdy Druijff vallen. De AZ-spits krijgt eveneens weinig speelkansen en stond afgelopen zomer ook in de belangstelling van Heerenveen. De ploeg van trainer Johnny Jansen kan een extra spits goed gebruiken. Jens Odgaard is de enige nummer negen in de selectie. De Deen wordt gehuurd van Sassuolo.

Update: Heerenveen hoopt de komst van Espejord snel af te ronden. Dat meldt de Leeuwarder Courant. De onderhandelingen met zijn werkgever Tromsø bevinden zich in een vergevorderd stadium. De verwachting is dat de transfer na het weekend wordt afgerond.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws