Vereerde Van Dijk schuift aan bij koning: 'Meteen gevraagd aan Liverpool'

Vereerde Van Dijk schuift aan bij koning: 'Meteen gevraagd aan Liverpool'

Gepubliceerd: vrijdag 15 november 2019 om 12:55vr 15-11-2019 om 12:55

Virgil van Dijk heeft zich vorige week donderdag gemeld op Paleis Noordeinde. Daar schoof de verdediger van Liverpool en het Nederlands elftal aan voor een zogeheten 'uitblinkerslunch' van het Koninklijk Huis, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Van Dijk zat aan tafel met onder meer zanger Duncan Laurence, cabaretier Herman Finkers, presentator Jeroen Pauw én het koninklijk paar, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. "Een heel bijzondere ervaring", vertelt Van Dijk een week na het 'etentje' aan het AD.

"Nadat de uitnodiging was binnengekomen, heb ik meteen bij de club gevraagd of ik erbij kon zijn, want het viel wat lastig, tussen de Champions League en het duel met Manchester City. Gelukkig heeft Pepijn Lijnders (assistent-trainer, red.) ook nog even zijn best gedaan. Die wist als Nederlander natuurlijk dat dit wel iets groots was."

Speciaal voor de lunch vloog Van Dijk op en neer. Donderdagmiddag moest de Oranje-captain alweer trainen bij Liverpool. "Maar het was het zeker waard. Tot na het hoofdgerecht zat ik naast de koning. We hebben het over van alles en nog wat gehad. Ja, ook over voetbal natuurlijk."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De winnaar van het Eurovisie songfestival, de Zorgmanager van het Jaar, de winnaar van de Libris Literatuurprijs en de Agrarisch Ondernemer van het Jaar. Vandaag waren zij en 22 andere uitblinkers te gast bij Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima op Paleis Noordeinde. Benieuwd wie het zijn? Kijk dan op de website van koninklijkhuis.nl (#linkinbio). Met de lunch wil het Koninklijk Paar hun waardering tonen voor mensen die iets bijzonders hebben gepresteerd. #uitblinkers #uitblinkerslunch #paleisnoordeinde #winnaars #koningwillemalexander #koning #WillemAlexander #koninginmáxima #koningin #Máxima #king #queen #lunch 📾RVD

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws