'En wat deed Memphis? Hij stond al vóór dat duel met kampioensshirts en petjes'

'En wat deed Memphis? Hij stond al vóór dat duel met kampioensshirts en petjes'

Gepubliceerd: zaterdag 16 november 2019 om 10:55za 16-11-2019 om 10:55

Memphis Depay en Georginio Wijnaldum waren samen al betrokken bij vijftien van de negentien treffers van Oranje in de EK-kwalificatie. Waar ze nu samen floreren in het Nederlands elftal, waren ze na het WK 2014 al van levensbelang voor PSV.

De aanvaller en de middenvelder leidden PSV in 2015 naar de landstitel, nadat de Eindhovenaren erop aan hadden gedrongen om nog één seizoen te blijven. "Memphis en Gini zijn ontzettend belangrijk, bij Oranje, bij hun club en destijds bij PSV", zegt doelman Jeroen Zoet in de Volkskrant. "Dat ze bleven, was ­hartstikke mooi. Zoals zij met het team omgingen, zo probeer ik dat ook te doen. Ze waren de spelers met de meeste kwaliteiten. Heel erg veeleisend, maar ook betrokken bij iedereen. Zo zijn ze hier ook. Ik ben ze altijd blijven volgen."

PSV-directeur Toon Gerbrands stelt dat Memphis en Wijnaldum hielpen om de cultuur te veranderen bij PSV. De twee spraken openlijk over de titel. "Wie hardop over de titel sprak, moest zich melden bij mij", memoreert Gerbrands. "En wat deed Memphis? Hij stond al voor de kampioenswedstrijd tegen Heerenveen in de kleedkamer met kampioensshirts en speciale petjes voor de spelers met hun initialen. Hij zei tegen me: Maakt u zich niet druk, meneer Gerbrands, wij worden kampioen. Het was een mooi voorbeeld van de generatiekloof."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws