De Boer baalt van Barça-periode: 'Frank zegt nu ook: je gaat voor het voetbal'

De Boer baalt van Barça-periode: 'Frank zegt nu ook: je gaat voor het voetbal'

Gepubliceerd: zaterdag 16 november 2019 om 14:58za 16-11-2019 om 14:58

Ronald de Boer speelde rond de eeuwwisseling samen met tweelingbroer Frank bij FC Barcelona, maar kijkt niet met een tevreden gevoel terug op zijn tijd in Catalonië. De huidige FOX Sports-analist verwijt het zichzelf dat hij niet geslaagd is in Camp Nou.

De Boer was niet volledig gefocust op het voetballen, geeft hij toe in de Voetbal International-rubriek Anno: in het begeleiden van bezoekende familieleden en vrienden ging ook veel tijd zitten. "Even kaarten regelen, mee naar het restaurant, even wat drinken, even naar het strand. Sociaal als wij waren en zijn, deden we dat wel. Ik was soms meer een gids of een reisleider dan een profvoetballer", vertelt de 67-voudig Oranje-international.

Broer Frank heeft geleerd van die ervaringen. "Frank heeft zijn spelers die nu richting Spanje gingen of wilden gaan het ook meegegeven: je gaat voor het voetbal, de rest is bijzaak." Voor Ronald resten alleen de herinneringen. "Als ik terugkijk, heb ik een geweldige periode gehad, maar het heeft me qua voetbal niet voldoende gebracht."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws